Trgovina

  /    /  Njega lica i tijela  /  Ljekovita šećerna pasta za depilaciju

Ljekovita šećerna pasta za depilaciju

9,90 KM31,50 KM

Potpuno prirodan proizvod napravljen na bazi šećera, meda, različitih biljnih i eteričnih ulja čiji sastav je zaštićen kod Zavoda za intelektualno vlasništvo BiH. Proizvod je osvojio 10 svjetskih nagrada za inovativan sastav:

 1. I nagrada Evropske unije za najbolju inovaciju BiH, Sarajevo 2013
 2. Srebrena medalja – međunarodna izložba inovacija ARCA, Zagreb 2013
 3. Brončana medalja – svjetska izložba inovacija MAKINOVA, Skoplje/Makedonija 2013
 4. Zlatna medalja – svjetska izložba inovacija, Shiraz/Iran 2014
 5. Brončana medalja – INOST mladih, Banja Luka 2014
 6. Posebno priznanje Udruženja francuskih inovatora i fabrikanata – svjetska izložba inovacija CONCOUR LEPINE, Pariz/Francuska 2014
 7. Zlatna medalja – međunarodna izložba inovacija IKA, Karlovac 2015
 8. Zlatna medalja – INOST mladih, Banja Luka 2015
 9. najviše godišnje priznanje MLADI INOVATOR BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2013., koji dodjeljuje Asocijacija inovatora Bosne i Hercegovine
 10. Brončana medalja na izložbi inovacija za žene EXPO – Seul
 11. ŽENA GODINE u kategoriji poduzetništva po izboru Udruženja poslovnih žena BiH te magazina Gracija

Namijenjen je za uklanjanje neželjenih dlačica sa svih dijelova tijela, uključujuči i najosjetljivije dijelove tijela, poput lica te intimne zone. U početku korištenja, potrebno je vršiti depilaciju svake 3 sedmice, dok korjen dlačice ne oslabi,a kasnije se period između depilacija povećava na 4-6 sedmica ili duže, u ovisnosti od jačine dlake.

Depilacijom se vrši i blagi piling kože,nakon čega je koža izrazito mekana, glatka i nahranjena. Sam proces upotrebe je manje bolan nego kod ostalih metoda depilacije, te ne izaziva nikakvu iritaciju kože. Mogu je koristiti i osobe sklone pucanju kapilara, prošireni venama te neurodermatitisima.

Očisti
Viber narudzbaWhatsapp narudzba
- +
SKU: N/A Kategorija:

Opis

Upute za upotrebu

 1. Uklonite foliju ispod zatvarača i smjesu zagrijte u mikrovalnoj pećnici 5-15 sekundi* ili u toploj vodi 1-2 minute u zatvorenoj ambalaži. *ukoliko smjesa nije dovoljno mekana ponovite postupak. Ovo zavisi od načina zagrijavanja i temperature. U ljetnom periodu period grijanja je vrlo kratak. Ukoliko ste pastu previše ugrijali, stavite je da se ohladi.
 2. Rukom izvadite količinu paste veličine manjeg oraha i oblikujte kuglicu. Nekoliko puta razvucite smjesu prstima dok ne dobije oblik žvakaće gume i posvijetli.
 3. Smjesu nanesite rukom na željeno područje u smjeru suprotom od prirodnog rasta dlačica. Nanesenu pastu otklanjate malo po malo brzim trzajima ruke u smjeru rasta dlačica.
 4. Npr. ukoliko radite potkoljenice, pastu nanosite od stopala prema koljenu, a skidate u suprotnom smijeru.
 5. Kada otklonite naneseni sloj, isti komad preoblikujte i nastavite dalje raditi sa njim.
 6. Ako vam ovo u početku prestavlja problem počnite sa manjim nanosom što će olakšati depilaciju.
 7. Ako vam se desi da je pasta tvrda razradite je malo među prstima, a ako ste je previše ugrijali i mekana je, onda ju jednostavno ohladite.

Za idealne rezultate koža mora biti čista i suha. Ne smiju se prethodno koristiti nikakvi losioni, ujla ili kreme za tijelo. Preporučuje se nanošenje baby pudera, posebno ako se znojite. Na ovaj način pasta će bolje hvatati za dlačice, a manje se lijepiti za kožu.

Dodatne informacije

Pakovanje

135 g, 260 g, 500 g

Customer Reviews

Based on 13 reviews
92%
(12)
8%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
Armina
Čarolija

Depilacija secernom pastom se ispostavila kao jedina bezbolna depilacija za mene. Koza ostaje glatka i mekana, a rukovati pastom je vrlo lako. Sve preporuke !

A
Anonimna
Fantazija

Veoma sam iznenađena kako je lijepa koža nakon upotrebe ovog proizvoda. Stvarno radi svoj posao, čak i na veoma jakim dlakama. Preporuka za sve koji imaju jače dlake neka se uvjere da ima spasa. 🥰

A
Anonimna
Fantazija !

Veoma sam iznenađena kako je lijepa koža nakon upotrebe ovog proizvoda. Stvarno radi svoj posao, čak i na veoma jakim dlakama. Preporuka za sve koji imaju jače dlake neka se uvjere da ima spasa. 🥰

A
Anonimno
Fantazija !

Veoma sam iznenađena kako je lijepa koža nakon upotrebe ovog proizvoda. Stvarno radi svoj posao, čak i na veoma jakim dlakama. Preporuka za sve koji imaju jače dlake neka se uvjere da ima spasa. 🥰

A
Azra
Pravo otkrice

Ja sam.odusevljena ovom pastom. Za nekoga ko ima policisticne jajnike i bori se sa dlakama na licu ova pasta je pravo otkrice. I uopce nije tesko rukovati s njom. A lice poslije upotrebe nije iziritirani i nema oziljaka sto je najbitnije. Hvala vam

Odaberi valutu
EUREuro