Trgovina

  /    /  Njega lica i tijela  /  Ljekovita šećerna pasta za depilaciju

Ljekovita šećerna pasta za depilaciju

12,00 KM45,00 KM

Potpuno prirodan proizvod napravljen na bazi šećera, meda, različitih biljnih i eteričnih ulja čiji sastav je zaštićen kod Zavoda za intelektualno vlasništvo BiH. Proizvod je osvojio 10 svjetskih nagrada za inovativan sastav:

 1. I nagrada Evropske unije za najbolju inovaciju BiH, Sarajevo 2013
 2. Srebrena medalja – međunarodna izložba inovacija ARCA, Zagreb 2013
 3. Brončana medalja – svjetska izložba inovacija MAKINOVA, Skoplje/Makedonija 2013
 4. Zlatna medalja – svjetska izložba inovacija, Shiraz/Iran 2014
 5. Brončana medalja – INOST mladih, Banja Luka 2014
 6. Posebno priznanje Udruženja francuskih inovatora i fabrikanata – svjetska izložba inovacija CONCOUR LEPINE, Pariz/Francuska 2014
 7. Zlatna medalja – međunarodna izložba inovacija IKA, Karlovac 2015
 8. Zlatna medalja – INOST mladih, Banja Luka 2015
 9. najviše godišnje priznanje MLADI INOVATOR BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2013., koji dodjeljuje Asocijacija inovatora Bosne i Hercegovine
 10. Brončana medalja na izložbi inovacija za žene EXPO – Seul
 11. ŽENA GODINE u kategoriji poduzetništva po izboru Udruženja poslovnih žena BiH te magazina Gracija

Namijenjen je za uklanjanje neželjenih dlačica sa svih dijelova tijela, uključujuči i najosjetljivije dijelove tijela, poput lica te intimne zone. U početku korištenja, potrebno je vršiti depilaciju svake 3 sedmice, dok korjen dlačice ne oslabi,a kasnije se period između depilacija povećava na 4-6 sedmica ili duže, u ovisnosti od jačine dlake.

Depilacijom se vrši i blagi piling kože,nakon čega je koža izrazito mekana, glatka i nahranjena. Sam proces upotrebe je manje bolan nego kod ostalih metoda depilacije, te ne izaziva nikakvu iritaciju kože. Mogu je koristiti i osobe sklone pucanju kapilara, prošireni venama te neurodermatitisima.

- +
SKU: N/A Kategorija:

Opis

Upute za upotrebu

 1. Uklonite foliju ispod zatvarača i smjesu zagrijte u mikrovalnoj pećnici 5-15 sekundi* ili u toploj vodi 1-2 minute u zatvorenoj ambalaži. *ukoliko smjesa nije dovoljno mekana ponovite postupak. Ovo zavisi od načina zagrijavanja i temperature. U ljetnom periodu period grijanja je vrlo kratak. Ukoliko ste pastu previše ugrijali, stavite je da se ohladi.
 2. Rukom izvadite količinu paste veličine manjeg oraha i oblikujte kuglicu. Nekoliko puta razvucite smjesu prstima dok ne dobije oblik žvakaće gume i posvijetli.
 3. Smjesu nanesite rukom na željeno područje u smjeru suprotom od prirodnog rasta dlačica. Nanesenu pastu otklanjate malo po malo brzim trzajima ruke u smjeru rasta dlačica.
 4. Npr. ukoliko radite potkoljenice, pastu nanosite od stopala prema koljenu, a skidate u suprotnom smijeru.
 5. Kada otklonite naneseni sloj, isti komad preoblikujte i nastavite dalje raditi sa njim.
 6. Ako vam ovo u početku prestavlja problem počnite sa manjim nanosom što će olakšati depilaciju.
 7. Ako vam se desi da je pasta tvrda razradite je malo među prstima, a ako ste je previše ugrijali i mekana je, onda ju jednostavno ohladite.

Za idealne rezultate koža mora biti čista i suha. Ne smiju se prethodno koristiti nikakvi losioni, ujla ili kreme za tijelo. Preporučuje se nanošenje baby pudera, posebno ako se znojite. Na ovaj način pasta će bolje hvatati za dlačice, a manje se lijepiti za kožu.

Dodatne informacije

Pakovanje

135 g, 260 g, 500 g

Customer Reviews

Based on 33 reviews
97%
(32)
3%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
E
E.H.

Super! Ljekovita šećerna pasta riješenje za urasle dlačice. Preporučujem svima.

S
Samanta Hamzic (Cazin,BiH)
Secerna pasta

Odlicna je,preporucujem svima🤩

A
Aida Kapić (Cazin; BiH)

Već dugo godina posjećujem Magic Touch centar za uljepšavanje i zaista sam zadovoljna s pastom za depilaciju. Koristim ju i sama u situacijama kad nisam u mogućnosti otići na tretman. Lako ju je koristiti - na početku je jedino teško dok se malo ne upraksate.

S
Sumeja Džafo (Zenica; BiH)

odličan proizvod, preporučujem

A
Amila Hodžić (Tuzla; BiH)

Malo sam bila nespretna u početku, ali kad sam savladala tehniku shvatila sam da je ovo najbolja metoda za uklanjanje dlačica s obzirom da je koža svilenkasta 25-30 dana. Tek nakon toga krenu da ponovo rastu.

Odaberi valutu
EUREuro
Otvori chat
Ljekovita šećerna pasta za depilaciju možete kupiti s popustom kod nas ZA SAMO 12,00 KM. Ako imate pitanja slobodno nam se javite..