Trgovina

  /    /  Njega lica i tijela  /  Ljekovita šećerna pasta za depilaciju

Ljekovita šećerna pasta za depilaciju

12,00 KM45,00 KM

Potpuno prirodan proizvod napravljen na bazi šećera, meda, različitih biljnih i eteričnih ulja čiji sastav je zaštićen kod Zavoda za intelektualno vlasništvo BiH. Proizvod je osvojio 10 svjetskih nagrada za inovativan sastav:

 1. I nagrada Evropske unije za najbolju inovaciju BiH, Sarajevo 2013
 2. Srebrena medalja – međunarodna izložba inovacija ARCA, Zagreb 2013
 3. Brončana medalja – svjetska izložba inovacija MAKINOVA, Skoplje/Makedonija 2013
 4. Zlatna medalja – svjetska izložba inovacija, Shiraz/Iran 2014
 5. Brončana medalja – INOST mladih, Banja Luka 2014
 6. Posebno priznanje Udruženja francuskih inovatora i fabrikanata – svjetska izložba inovacija CONCOUR LEPINE, Pariz/Francuska 2014
 7. Zlatna medalja – međunarodna izložba inovacija IKA, Karlovac 2015
 8. Zlatna medalja – INOST mladih, Banja Luka 2015
 9. najviše godišnje priznanje MLADI INOVATOR BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2013., koji dodjeljuje Asocijacija inovatora Bosne i Hercegovine
 10. Brončana medalja na izložbi inovacija za žene EXPO – Seul
 11. ŽENA GODINE u kategoriji poduzetništva po izboru Udruženja poslovnih žena BiH te magazina Gracija

Namijenjen je za uklanjanje neželjenih dlačica sa svih dijelova tijela, uključujuči i najosjetljivije dijelove tijela, poput lica te intimne zone. U početku korištenja, potrebno je vršiti depilaciju svake 3 sedmice, dok korjen dlačice ne oslabi,a kasnije se period između depilacija povećava na 4-6 sedmica ili duže, u ovisnosti od jačine dlake.

Depilacijom se vrši i blagi piling kože,nakon čega je koža izrazito mekana, glatka i nahranjena. Sam proces upotrebe je manje bolan nego kod ostalih metoda depilacije, te ne izaziva nikakvu iritaciju kože. Mogu je koristiti i osobe sklone pucanju kapilara, prošireni venama te neurodermatitisima.

Očisti
Viber narudzbaWhatsapp narudzba
- +
SKU: N/A Kategorija:

Opis

Upute za upotrebu

 1. Uklonite foliju ispod zatvarača i smjesu zagrijte u mikrovalnoj pećnici 5-15 sekundi* ili u toploj vodi 1-2 minute u zatvorenoj ambalaži. *ukoliko smjesa nije dovoljno mekana ponovite postupak. Ovo zavisi od načina zagrijavanja i temperature. U ljetnom periodu period grijanja je vrlo kratak. Ukoliko ste pastu previše ugrijali, stavite je da se ohladi.
 2. Rukom izvadite količinu paste veličine manjeg oraha i oblikujte kuglicu. Nekoliko puta razvucite smjesu prstima dok ne dobije oblik žvakaće gume i posvijetli.
 3. Smjesu nanesite rukom na željeno područje u smjeru suprotom od prirodnog rasta dlačica. Nanesenu pastu otklanjate malo po malo brzim trzajima ruke u smjeru rasta dlačica.
 4. Npr. ukoliko radite potkoljenice, pastu nanosite od stopala prema koljenu, a skidate u suprotnom smijeru.
 5. Kada otklonite naneseni sloj, isti komad preoblikujte i nastavite dalje raditi sa njim.
 6. Ako vam ovo u početku prestavlja problem počnite sa manjim nanosom što će olakšati depilaciju.
 7. Ako vam se desi da je pasta tvrda razradite je malo među prstima, a ako ste je previše ugrijali i mekana je, onda ju jednostavno ohladite.

Za idealne rezultate koža mora biti čista i suha. Ne smiju se prethodno koristiti nikakvi losioni, ujla ili kreme za tijelo. Preporučuje se nanošenje baby pudera, posebno ako se znojite. Na ovaj način pasta će bolje hvatati za dlačice, a manje se lijepiti za kožu.

Dodatne informacije

Pakovanje

135 g, 260 g, 500 g

Customer Reviews

Based on 5 reviews
100%
(5)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
A.
Adna

Odličan proizvod

J
J.
Jasmina

Sve preporuke

Š
Š.
Šejla

Odličan proizvod, preporučujem

L
L.S.
Lejla Seferović

Pastu sam probala i jednostavno sam ostala oduševljena, po prvi put nisam imala iritacija, ali ni uraslih dlačica prilikom izrastanja novih.
Što je još super, proizvod je domaći brand i jako je važno u ovakvim vremenima podržavati male biznise i kupovati domaće, #kupovati387
Moje tople i iskrene preporuke za ovaj proizvod !

M
M.
Melina

Isprobala sam nekoliko vrsta šećernih pasti, od različitih proizvođača, ali moram priznati da me Magic Touch ljekovita šećerna pasta zaista pozitivno iznenadila. Lako ju je koristiti, ne raspada se, predivno miriše i manje se lijepi za kožu. Nakon korištenja, koža je mekana i svilenkasta, bez iritacija, a prilikom izrastanja novih dlačica nema urastanja. Moje tople preporuke za ovaj proizvod 💗

Odaberi valutu
EUREuro