Portal ekapija.com - Depilacija šećernom pastom - Meliha Klopić iz Cazina usavršila tehniku starog Egipta

Meliha Klopić iz Cazina uspješno izvodi tehniku depilacije šećernom pastom, kojom su još u starom Egitpu žene ostranjivale neželjene dlačice, prenosi portal www.kip.ba

Naime, šećerna pasta za depilaciju je potpuno prirodna, sastoji se od šećera, vode, različitih biljaka i eteričnih ulja. Klopićeva kaže kako je ideja nastala kao potraga za riješenjem uklanjanja dlačica kod žena, “pošto nam današnji mediji nameću potpuno glatko tijelo bez ijedne nesavršenosti”.

– S obzirom da sam i ja žena, nesvjesno sam upala u tu mrežu i našla sam se kako razmišljam o potencijalnom rješenju za naš problem (kako žena tako i muškaraca) – kaže Klopićeva.

S obzirom da na području Bosne i Hercegovine ne postoji ni jedan proizvođač šećerne paste, niti je stanovništvo dovoljno upoznato s ovom vrstom depilacije, potrebno je napomenuti da je šećerna pasta 100% prirodna te da prije depilacije nije potrebna posebna priprema, a nakon depilacije nema nikakvih nus pojava.

– Vlastiti proizvod sam najprije testirala na ukućanima, zatim prijateljima i nakon što sam od njih dobila pozitivne komentare, te njihove kritike uzela u obzir, nastala je “Magic touch” šećerna pasta za depilaciju i rezultat je višemjesečnog istraživanja i ulaganja finansijskih sredstava na tom području. Prije 9 mjeseci sam otvorila facebook profil na kojem sam predstavila svoju šećernu pastu te unikatni, ručno rađeni nakit te ručno rađene torbe od vještačke kože i do sad postoji oko 200 kupaca koji su jednom kupili nakit ili pastu, a od njih je 50-tak stalnih kupaca. Kupci su iz svih krajeva BiH, kao i par kupaca iz Austrije i Njemačke te Holandije- kaže Klopićeva.

Kako se radi o prirodnom proizvodu koji se prije nanošenja zagrijava samo na dlanovima, ne postoji mogućnost opekotina, a pošto se pasta nanosi i prima samo za dlačice, a ne i za kožu kao vosak, depilacija je manje bolna i ne izaziva iritaciju kože (npr. crvene tačkice).

Pasta se lijepi samo za dlačice i odstranjuje ih iz korjena tako da one postaju sve rjeđe, svjetlije i sporije rastu. Kod ove paste je najbitniji smjer nanošenja (suprotno od rasta dlačica) zahvaljujući kojem se izbjegavaju iritacije te je sam proces depilacije skoro bezbolan.

Zbog navedenog, idealna je za sve tipove kože (uključujući i izrazito suhu kao i izrazito masnu kožu), osobe s popucanim kapilarima i proširenim venama.

“Magic touch” šećerna pasta se može koristiti na svim dijelovima tijela – noge, ruke, područje lica (nadusnice, brada kod žena), pazusi, bikini, te intimno područje jer je jako nježna i nema nikakvih nus pojava zahvaljujući 100% prirodnom sastavu, te je kao takva i jestiva.

https://ba.ekapija.com/news/695292/depilacija-secernom-pastom-meliha-klopic-iz-cazina-usavrsila-tehniku-starog-egipta

Za kraj riječ dvije o nama

O nama

Te davne 2006. krenula su naša kućna istraživanja sa ciljem da napravimo 100% prirodan kozmetički proizvod. Iste godine smo iz hobija napravili svoj prvi proizvod, a 8 godina kasnije, te 2014. godine nakon svih hobi aktivnosti prelazimo u ozbiljnu priču i registruje se obrt “Magic Touch” koji danas ima asortiman od oko 20 različitih proizvoda.

Kontakt

  • +387 (0) 63 522 876 
  • +387 (0) 63 522 876 
  • info@magictouch.ba

Lokacija

Designed by Armin Becic

Copyright Magic Touch 2018

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: