Portal cazin.net - Cazinjanka Meliha Klopić dobila priznanje bh inovatora

Općina Novi Grad Sarajevo bila je domaćin svečanog uručenja priznanja i nagrada, koje je danas Asocijacija inovatora Bosne i Hercegovine dodijelila mladim inovatorima BiH. Dodijeljene su i zahvalnice zaslužnim organima i pojedincima koji su dali doprinos u razvoju inovatorskih projekata.

Najviše priznanje „Mladi inovator Bosne i Hercegovine“ inovatorima uručili su načelnik Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semir Efendić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela.

Osim diploma i plaketa mladim inovatorima uručene su i novčane nagrade u iznosima od 100 do 300 KM u zavisnosti od inovacije koju su prezentirali. Priznanje je dobila Meliha Klopić iz Cazina, učenik generacije, osvajačica prvog mjesta u Sarajevu za svoj rad kao i drugog i trećeg mjesta u Hrvatskoj i Makedoniji, s inovacijom “Ljekovita pasta za depilaciju”. Među nagrađenim su i Mirza Banjanović i Belmin Selimbegović, nekadašnji učenici Srednje elektrotehničke škole Buča Potok, Naida Okan iz Vogošće, Nedžad Ribić iz Tuzle, Adnan Babić, Almin Ćemalović i Sanel Sipić iz Bihaća.

Asocijacija inovatora BiH uručila je zahvalnice Općini Novi Grad Sarajevo, akademiku Abdulahu Sidranu, novinaru i publicisti Vehidu Guniću, generalnom sekretaru Internacionalne lige humanista Zdravku Šrlanu i vijećniku u Općinskom vijeću Novi Grad Salki Nikšiću za njihov rad i podršku ovoj asocijaciji.

Prisutnima se obratio načelnik Efendić, koji je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da se druži s najboljim inovatorima iz naše zemlje.

Adnan Babić iz Bihaća osvojio je srebrenu medalju s inovativnim projektom “Adaptivni semafor”.“U budućnosti ću i dalje da se bavim inovativnim radovima ali ću prvenstveno završiti fakultet, jer nisam siguran kolika je vjerovatnoća da mogu živjeti u Bosni i Hercegovini od svoga rada” rekao je Babić.

Bišćanin Almir Ćemalović kao i Mirza Banjanović iz Sarajeva dobitnici su treće i četvrte nagrade. Svečanosti je prisustvovala i Belma Selimović, dugogodišnja inovatorica i dobitnica brojnih zlatnih priznanja, kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu.

novigradsarajevo.ba

http://www.cazin.net/vijesti/clanak/cazinjanka-meliha-klopi-dobila-priznanje-bh-inovatora

Za kraj riječ dvije o nama

O nama

Te davne 2006. krenula su naša kućna istraživanja sa ciljem da napravimo 100% prirodan kozmetički proizvod. Iste godine smo iz hobija napravili svoj prvi proizvod, a 8 godina kasnije, te 2014. godine nakon svih hobi aktivnosti prelazimo u ozbiljnu priču i registruje se obrt “Magic Touch” koji danas ima asortiman od oko 20 različitih proizvoda.

Kontakt

  • +387 (0) 63 522 876 
  • +387 (0) 63 522 876 
  • info@magictouch.ba

Lokacija

Designed by Armin Becic

Copyright Magic Touch 2018

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: