Nezavisne novine 2013. - Sorensen otvorio »Noć istraživača« u Sarajevu

SARAJEVO-Šef Delegacije Evropske unije u BiH Peter Sorensen danas je u Sarajevu otvorio manifestaciju “Noć istraživača”, čiji je cilj da promoviše naučno istraživanje i ohrabri mlade ljude da razmotre mogućnost da se ozbiljno posvete naučno-istraživačkom radu.

Sorensen je izrazio zadovoljstvo činjenicom da EU podržava ovu manifestaciju kojom ohrabruje mlade ljude da razmotre mogućnost izgradnje naučno-istraživačke karijere, ističući da BiH ima veliki ljudski potencijal.

Federalni ministar obrazovanja Damir Mašić izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo obrazovanja pokrovitelj ove manifestacije koja se održava u 300 gradova u Evropi, uključujući i nekoliko gradova u BiH.

“Ovo je veoma važna manifestacija za Sarajevo, ali i za BiH, budući da se `Noć istraživača` istovremeno održava u Banjaluci, Trebinju i Saraejvu”, rekao je Mašić.

U ime organizatora, Instituta za hidrotehniku Građevinskog fakulteta i italijanske nevladine organizacje “Oksfam” obratila se Silvana Grispin koja istakla da naučno-istraživački rad ima veliku korist za poboljšanje kvaliteta života građana u svim zemljama, uključujući i BiH.

“Nauka i istraživanje mogu biti značajan pokretač razvoja i napretka svugdje u svijetu, pa tako i u BiH”, dodala je Grispinova.

“Noć istraživača” se od 2005. godine održava u oko 300 gradova širom Evrope, a podržava je i EU putem “FP7 Ljudi” programa sa ciljem da se promoviše naučno istraživanje, te podigne svijest o uticaju koje ono ima na svakodnevni život.

Slogan ove manifestacije u BiH ove godine je “Nauka je strava!”, naglašavajući tako uticaj nauke i istaživanja na našu planetu i moderna vremena u budućnosti.

http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Sorensen-otvorio-Noc-istrazivaca-u-Sarajevu-211415.html

Za kraj riječ dvije o nama

O nama

Te davne 2006. krenula su naša kućna istraživanja sa ciljem da napravimo 100% prirodan kozmetički proizvod. Iste godine smo iz hobija napravili svoj prvi proizvod, a 8 godina kasnije, te 2014. godine nakon svih hobi aktivnosti prelazimo u ozbiljnu priču i registruje se obrt “Magic Touch” koji danas ima asortiman od oko 20 različitih proizvoda.

Kontakt

  • +387 (0) 63 522 876 
  • +387 (0) 63 522 876 
  • info@magictouch.ba

Lokacija

Designed by Armin Becic

Copyright Magic Touch 2018

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: