Dnevni avaz - Klopić-Murtić: Nema straha od neželjenih pojava

Cazinjanka Meliha Klopić-Murtić godinama uspješno vodi obrt “Magic Touch”, u okviru kojeg pravi prirodne proizvode za njegu lica, kože i kose. Sve je, kaže, počelo prije osam godina, kada je sama napravila svoju pastu za depilaciju, koja je danas zaštićen inovatorski proizvod.Njega lica – U posljednje četiri godine u potpunosti sam se posvetila proučavanju bilja i prirodne kozmetike pa je s vremenom nastala cijela kolekcija proizvoda za njegu lica i tijela. Većinu recepata kreirala sam sama, a za pojedine proizvode išla sam na edukacije i kurseve – kazala je Klopić-Murtić.Prema istraživanjima, mnogi proizvodi za ličnu njegu sastoje se od vrlo štetnih hemikalija pa je ova mlada poduzetnica odlučila praviti proizvode isključivo na prirodnoj bazi, poput melema, krema protiv bora i neurodermatitisa, sapuna, šampona, regeneratora za kosu…– U početku sam samo tražila rješenje za sebe, jer nisam smjela koristiti komercijalne proizvode za njegu kože. S vremenom se širio i krug ljudi koji su bili zadovoljni mojim proizvodima pa je sve postalo nešto više od hobija. Nema straha od neželjenih pojava nakon korištenja proizvoda, a moja sreća je neopisiva kada čujem da su nekome pomogli – kazala je Klopić-Murtić.Zadovoljni kupciObrt “Magic Touch” dobitnik je brojnih značajnih nagrada i priznanja, a vlasnica ističe da su svakodnevne pohvale zadovoljnih kupaca njena najveća priznanja.Od početka joj najveću podršku i pomoć pružaju roditelji i muž. Ističe da planira proširiti saradnju s još nekim apotekama i prodavnicama prirodnih proizvoda kako bi proizvodi bili lakše dostupni i u ostalim krajevima BiH.

Savršena kombinacija

U potrazi za savršenim načinom uklanjanja dlačica, nastala je pasta za depilaciju, koja je danas među najtraženijim proizvodima i osvojila je sedam nagrada za inovaciju, od kojih se izdvajaju medalje u Sarajevu, Banjoj Luci, Karlovcu, Zagrebu, Parizu i Širazu.– Nastala je kada sam klasičnu egipatsku šećernu pastu obogaćivala biljkama, biljnim i eteričnim uljima sve dok nisam dobila savršenu kombinaciju sastojaka koji su u potpunosti uklonili sve neželjene reakcije nakon depilacije. Pasta se smije upotrebljavati na svim dijelovima tijela, kod Zavoda za intelektualno vlasništvo proglašena je zaštićenim proizvodom – kazala nam je Klopić-Murtić.Autor: J. ŠEHIĆ

http://www.avaz.ba/clanak/221795/zanimanja-od-paste-za-depilaciju-meliha-razvila-biznis#sthash.3F8QeVae.dpuf

http://www.avaz.ba/clanak/221795/zanimanja-od-paste-za-depilaciju-meliha-razvila-biznis

Od paste za depilaciju Meliha razvila biznis

http://abc.ba/novost/40914/zanimanja-od-paste-za-depilaciju-meliha-razvila-biznis

Cazinjanka dobila brojna priznanja za svoje inovacije: Od paste za depilaciju Meliha razvila biznis

Za kraj riječ dvije o nama

O nama

Te davne 2006. krenula su naša kućna istraživanja sa ciljem da napravimo 100% prirodan kozmetički proizvod. Iste godine smo iz hobija napravili svoj prvi proizvod, a 8 godina kasnije, te 2014. godine nakon svih hobi aktivnosti prelazimo u ozbiljnu priču i registruje se obrt “Magic Touch” koji danas ima asortiman od oko 20 različitih proizvoda.

Kontakt

  • +387 (0) 63 522 876 
  • +387 (0) 63 522 876 
  • info@magictouch.ba

Lokacija

Designed by Armin Becic

Copyright Magic Touch 2018

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: